You are currently viewing דילול שמנים אתריים באמצעות שמן נשא

דילול שמנים אתריים באמצעות שמן נשא

שמנים אתריים הם זיקוק בריכוז גבוה של צמחים, פרחים, זרעים ופירות שונים. בשל הריכוז הגבוה, משתמשים רק בכמות קטנה מאוד מהשמן האתרי בכל פעם, וכאשר משתמשים בשמן כזה, יש לדלל אותו באמצעות שמן צמחי. שימוש בשמן אתרי ישירות על העור, ללא דילול בשמן נשא, עלול לגרום לגירוי או תגובה שלילית אחרת.

דילול שמן אתרי נועד להגן על העור או הריריות. את רוב השמנים האתריים מומלץ לדלל, וכאמצעי זהירות, כדאי פשוט לדלל כל שמן לפני השימוש. אחוזי הדילול משתנים בהתאם לשימוש ולסוג השמן. למשל, בעלי עור רגיש צריכים לדלל את השמן באחוזים גבוהים יותר. דילול שמן אתרי לשימוש על העור יהיה באחוזים נמוכים יותר לעומת דילול לשימוש לתמיסה לאף, למשל. בכל מקרה, חובה להתייעץ עם רופא לפני השימוש בשמנים אתריים, ולהקפיד על כך במיוחד אם מדובר באישה בהריון או ילדים קטנים. באופן כללי, יחס הדילול המומלץ עבור שמנים אתריים (למבוגרים) הוא 2-3 טיפות שמן אתרי לכל 5 מ”ל של שמן נשא.

מומלץ שלא להכין כמויות גדולות של שמן נשא מעורבב עם השמן האתרי, אלא להכין כמות קטנה בכל פעם, משום ששמנים נשאים נוטים להתחמצן מהר יחסית במגע עם האוויר.

שמן נשא

שמן נשא הוא שמן צמחי נייטרלי, המשמש לדילול שמנים אתריים. סוגים נפוצים של שמן נשא:

שמן שקדים

שמן שקדים נחשב לשמן נשא רב תכליתי ועדין, מצוין לדילול שמנים אתריים וגם לשימוש בפני עצמו – לעיסוי ולטיפול העור. זהו שמן בעל מרקם קל, כמעט חסר ריח, הנספג בקלות בעור, מה שהופך אותו למדיום מצוין לדילול שמנים אתריים מרוכזים למריחה על העור.

שמן שקדים עשיר בוויטמינים A, E ו-B, יחד עם מינרלים וחומצות שומן חיוניות. רכיבי תזונה אלו ידועים בהשפעתם המיטיבה על בריאות העור, תורמים ללחות, ריכוך ושיפור גוון העור. ויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה, מסייע בהגנה על העור מנזקי חמצון וקרינת UV, מה שהופך את שמן השקדים לשמן נשא מגן ומרפא.

שמן שקדים הוא היפואלרגני ומתאים לעור רגיש. הוא חודר לעומק מבלי להשאיר שאריות שמנוניות, ולכן הוא מעולה כשמן לעיסוי ובתכשירים קוסמטיים. הוא עשוי לשפר את גוון העור וגוון העור, ולעודד מראה עור צעיר.

שמן זה משמש בתערובות עיסוי להרגעת כאבי שרירים, במוצרי טיפוח להזנה והחייאת העור, ובטיפולי שיער להענקת ברק ורכות. זהו שמן נשא עמיד שאינו מתעפש במהירות, מה שמאפשר לתערובות לשמור על יעילותן לאורך זמן. הוא גם זול יחסית וקל למצוא אותו, מה שתורם לפופולריות שלו.

שמן חוחובה

שמן חוחובה, המופק מזרע צמח החוחובה, בולט בתחום השמנים הנשאים בגלל המבנה הכימי הייחודי שלו ומכיוון שיש לו מגוון יתרונות ושימושים. ההרכב הייחודי של שמן זה, הופך אותו לדומה להפליא לסבום המיוצר על ידי עור אנושי, ולכן הוא מצוין כקרם לחות ומרגיע עור.

אחת התכונות העיקריות של שמן חוחובה היא היציבות והעמידות יוצאת הדופן שלו לטמפרטורות גבוהות וחמצון. יציבות זו מבטיחה חיי מדף ארוכים ושומרת על שלמות השמן, מה שהופך אותו לבחירה מועדפת לשילוב עם שמנים אתריים לשימוש ממושך. הוא כמעט חסר ריח וחסר צבע, מספק בסיס נייטרלי מושלם שאינו משנה את הניחוח או התכונות הטיפוליות של השמנים האתריים שהוא נושא.

שמן חוחובה יוצר מחסום מגן על העור, ומונע אובדן לחות מבלי לסתום נקבוביות או להשאיר שאריות שומניות.הוא מתאים לכל סוגי העור, כולל עור שמן ונוטה לאקנה. השימוש בו יכול לסייע באיזון ייצור שמן, להרגיע עור מגורה ולספק לחות לאורך זמן.

שמן קוקוס

שמן קוקוס מופק מבשר אגוזי קוקוס בוגרים ומהווה בחירה פופולרית נוספת כשמן נשא לשמנים אתריים בשל תכונותיו העשירות, הלחות וניחוחו הטרופי הנעים. הוא מורכב בעיקר משומנים רוויים, במיוחד חומצות שומן, המעניקות לו צורה מוצקה בטמפרטורת החדר – אבל הוא נמס בקלות במגע עם העור. 

שמן קוקוס

בשמן קוקוס יש תכולה גבוהה של חומצה לאורית, חומצת שומן בינונית, הידועה בתכונות האנטי-מיקרוביאליות, האנטי-פטרייתיות והאנטי-דלקתיות שלה. לכן, הוא עשוי לסייע לעור נוטה לזיהומים או דלקות, ויכול לעזור להגן ולרפא את העור, בשילוב עם התכונות הטיפוליות של שמנים אתריים.

שמן קוקוס יכול ללכוד לחות בתוך העור, מה שהופך אותו ליעיל ביותר עבור עור יבש, מחוספס או מתקלף. הוא משמש לעתים קרובות בתכשירים לחמאות גוף, משחות לשפתיים וקרמי לחות, משפר את הלחות העור ומספק מחסום הגנה מפני נזקי הסביבה.

המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.

כתיבת תגובה