You are currently viewing חיטוי וריפוי פצעים עם שמנים אתריים

חיטוי וריפוי פצעים עם שמנים אתריים

פציעות, שריטות ושפשופים בעור הם חלק מהחיים, במיוחד אם אתם אקטיביים (או ילדים) אם אי פעם תהיתם לגבי חלופות טבעיות לטיפול בחתכים קלים ושריטות, שמנים אתריים יכולים לספק לכם פתרון מצוין. שמנים אתריים הם תמציות צמחים מרוכזות, והם ידועים בתכונות הריפוי והחיטוי שלהם, ויכולים להפוך לטיפול טבעי לעור פצוע או מגורה. בקלות רבה, אתם יכולים להכין מגוון משחות צמחיות וטבעיות, שישמשו אתכם לטיפול בעור לאחר פציעתו.

שמנים אתריים המסייעים בריפוי פצעים

שמן עץ התה

שמן אתרי זה ידוע בתכונות החיטוי החזקות שלו, והוא מצוין לחיטוי וטיפול בפצעים. שמן עץ התה יעיל נגד חיידקים, וירוסים ופטריות, מה שהופך אותו לאידיאלי למניעת זיהום בחתכים קלים ושריטות.

שמן לבנדר

לבנדר לא רק מרגיע את הנפש, הוא גם נהדר לעור (ולשיער, אבל זה כבר סיפור אחר). שמן לבנדר יכול לעזור להאיץ את הריפוי של פצעים, להפחית כאב ולמנוע זיהום, הודות לתכונות האנטי-מיקרוביאליות שלו.

שמן קמומיל

קמומיל הוא הענק העדין והמרגיע בתחום ריפוי הפצעים. התכונות האנטי דלקתיות והאנטי מיקרוביאליות שלו יכולות לעזור להרגיע את העור ולהאיץ ריפוי של פצעים קלים.

שמן לבונה

שמן לבונה

שמן לבונה, המופק מהשרף של עץ הבוסווליה, זוכה להערכה רבה בזכות סגולותיו הרפואיות, במיוחד בריפוי פצעים. השמן מסייע להתחדשות התאים ומשפר את גמישות העור, מה שהופך אותו לכלי רב עוצמה בטיפוח העור. שמן לבונה הוא מחטא ואנטי דלקתי, מה שעוזר לשמור על ניקיון הפצע ולהפחית נפיחות וכאב. הארומה המרגיעה שלו מוסיפה גם תועלת פסיכולוגית מנחמת, מפחיתה מתח ומקדמת תחושת רוגע במהלך תהליך הריפוי.

שמן קלנדולה

שמן הקלנדולה ידוע בזכות תכונות הריפוי המשובחות שלו, במיוחד כשמדובר בטיפוח העור. שמן צמחי זה עשיר בחומרים אנטי דלקתיים ואנטי מיקרוביאליים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לטיפול בפצעים והרגעת העור. משחות טבעיות וצמחיות רבות מכילות את השמן הזה, ולא בכדי. 

שמן קלנדולה יכול לעזור להפחית דלקת, לקדם צמיחת רקמות חדשות ולהאיץ את הריפוי של חתכים, שריטות ופציעות עור קלות אחרות. זהו שמן עדין שמתאים לבעלי עור רגיש, אך חזק מספיק כדי לשפר משמעותית את תהליך הריפוי של העור, מה שהופך אותו לתוספת חשובה לכל ערכת עזרה ראשונה טבעית.

משחות טבעיות עם שמנים אתריים לטיפול בפצעים

משחת שמן עץ התה

רכיבים
 – 2 כפות שמן קוקוס (כבסיס)
 – 10 טיפות שמן עץ התה
 – 5 טיפות שמן לבנדר

הוראות הכנה
 1. ממיסים בעדינות את שמן הקוקוס בסיר כפול.
 2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את שמני עץ התה והלבנדר.
 3. יוצקים לכלי קטן ונותנים למשחה להתמצק.
 4. יש למרוח כמות קטנה על הפצע לאחר הניקוי שלו, ולכסות בתחבושת במידת הצורך.

משחה זו משלבת את הכוח האנטי-מיקרוביאלי של עץ התה והלבנדר עם התכונות המרגיעות של שמן קוקוס.

משחת קמומיל מרגיעה לעור

רכיבים
 – 2 כפות חמאת שיאה 
 – 8 טיפות שמן קמומיל
 – 5 טיפות שמן לבונה

הוראות הכנה
 1. ממיסים בעדינות את חמאת השיאה עד שקל לערבב אותה.
 2. מוסיפים את שמני הקמומיל והלבונה תוך כדי ערבוב.
 3. מעבירים לצנצנת קטנה ומצננים עד שהמשחה הופכת למוצקה.

קמומיל ולבונה הם צמד עוצמתי להרגעת העור וסיוע בתהליך ההחלמה.

משחת עזרה ראשונה עם שמן אקליפטוס

רכיבים
 – 2 כפות שמן חוחובה (כבסיס לחות)
 – 10 טיפות שמן אקליפטוס
 – 5 טיפות שמן עץ התה

הוראות הכנה
1. חממו מעט שמן חוחובה כדי שיהיה קל יותר לערבב.
2. מערבבים פנימה את שמני האקליפטוס ועץ התה.
3. מאחסנים בבקבוק קטן ומורחים מעט על חתכים, לאחר חיטוי.

משחה זו רותמת את העוצמות האנטיבקטריאליות של אקליפטוס ושמן עץ התה, אידיאלית לשמירה על ניקיון פצעים וזירוז הריפוי.

שמנים אתריים יכולים להיות מצוינים לתמיכה בבריאות העור ולמניעת זיהומים בפצעים קלים, אולם הם אינם מהווים תחליף לטיפול רפואי מקצועי. אם נפצעתם פציעה חמורה או שיש לכם סימני זיהום (כמו אדמומיות, חום, נפיחות או מוגלה), או אם יש לכם חששות כלשהם לגבי השימוש בשמנים אתריים, התייעצו עם רופא או איש מקצוע מתאים.

שמנים אתריים הם חזקים ויש להשתמש בהם בזהירות. יש לדלל תמיד שמנים אתריים בשמן נשא כדי למזער את רגישות העור ולבצע בדיקה במקום נסתר לפני מריחתם על אזורים גדולים יותר בעור. הימנעו משימוש בשמנים אתריים על תינוקות, ילדים צעירים ונשים בהריון ללא ייעוץ רפואי.

המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.

כתיבת תגובה