עיסוי הגוף מציע יתרונות רבים, ויש לו השפעה חיובית על הבריאות הפיזית והנפשית כאחד. מבחינה פיזית, מסז’ יכול להקל על כאבים ומתחים בשרירים והוא מצוין עבור מי שסובל מכאב כרוני או שרירים תפוסים עקב סיבות שונות, כמו ישיבה ממושכת או מאמץ גופני. עיסויים משפרים את זרימת הדם, מה שלא רק מסייע בהפחתת כאבי שרירים אלא גם מזרז החלמה מפציעה, על ידי הזנה של האזורים הפגועים באמצעות זרימת דם משופרת. עיסוי הגוף יכול לשפר את הגמישות ואת טווח התנועה, ובכך לתרום לביצועים גופניים כלליים טובים יותר ולהפחית את הסיכון לפציעות – חשוב עבור כל מי שעוסק בספורט.
ברמה הנפשית, טיפול בעיסוי הוא כלי רב עוצמה להפחתת מתח וחרדה. עיסוי מעודד שחרור של אנדורפינים, הכימיקלים הטבעיים של ‘הרגשה טובה’ בגוף. האנדורפינים מסייעים בהפחתת תחושות הלחץ והעיסוי אף יכול לתרום להפחתת חרדות לאורך זמן ולשיפור הבריאות הנפשית הכללית. בנוסף, עיסוי יכול לשפר את איכות השינה על ידי הקלה על הסימפטומים של נדודי שינה. עבור רבים, הסביבה השלווה והמגע הטיפולי של העיסוי מספקים מפלט נחוץ מההמולה של חיי היומיום, ומציעים רגע של שלווה ורוגע חיוניים לשמירה על בריאות הנפש.
הוסיפו לכל זה את השימוש בשמנים אתריים בעיסוי, שמוסיפים את הסגולות הייחודיות שלהם, ותקבלו תמונה מלאה של בריאות, שלוות נפש והנאה רבה.
ההיסטוריה של העיסוי
מקורותיו של העיסוי נטועים עמוק בהיסטוריה העתיקה, ונובעים ממספר תרבויות ברחבי העולם. אחת ההתייחסויות המוקדמות ביותר לעיסוי מופיעה בטקסטים רפואיים סיניים המתוארכים לסביבות 2700 לפני הספירה. טקסטים אלו מתארים טכניקות עיסוי שהיו חלק מהרפואה הסינית המסורתית, ושימשו לאיזון האנרגיה של הגוף וטיפול במחלות שונות.
בהודו, העיסוי הוא חלק מאיורוודה, מערכת הרפואה המסורתית. טקסטים איורוודיים כמו Charaka Samhita מזכירים את השימוש בעיסוי, במיוחד עם שמנים צמחיים, כמרכיב חיוני לשמירה על הבריאות והרווחה הכללית. צורת עיסוי זו, הידועה בשם Abhyanga, מתורגלת עד היום.
גם המצרים הקדמונים טיפחו תרבות של מסז’ים. ציורי קברים משנת 2330 לפני הספירה מראים אנשים שעושים עיסוי. תרגול זה היה כנראה חלק מהשיטות הרפואיות והטקסיות שלהם. בעולם המערבי, היוונים והרומאים הקדמונים השתמשו בעיסוי כשיטה לטיפול בפציעות חיילים ובשרירים הכואבים של ספורטאים. היפוקרטס, המכונה לעתים קרובות “אבי הרפואה”, כתב על היתרונות של שפשוף וחיכוך לבעיות מפרקים ומחזור הדם בסביבות 400 לפני הספירה.
תרגול העיסוי המשיך להתפתח במהלך ימי הביניים ולתקופת הרנסנס, נשמר לעתים קרובות במסדרים נזיריים ולאחר מכן הוכנס מחדש לשאר אירופה. עד המאה ה-19, הרעיון המודרני של עיסוי טיפולי החל להתפתח, במיוחד בשוודיה, שם פר הנריק לינג, המכונה “אבי העיסוי השוודי”, פיתח את הטכניקות שלו.
תערובות שמנים אתריים לעיסוי
עיסוי בשמנים אתריים יכול לשמש למספר מטרות – הקלה על כאבים, שיפור מצב הרוח וגם העלאת החשק המיני. כדי ליצור שמן לעיסוי, נשתמש בשמן נשא כמו שמן שקדים או שמן חוחובה, ונוסיף לו כמה טיפות של שמנים אתריים לפי הצורך והריח החביב עלינו. הנה כמה תערובות שמנים מצוינות לעיסוי.
תערובת שמנים לעיסוי להפגת מתחים: לשמן שקדים, הוסיפו 6 טיפות שמן מרווה, 2 טיפות שמן תפוז מתוק ו-3 טיפות שמן לבנדר.
שמני חשק – תערובת שמנים לעיסוי להעלאת החשק המיני: לשמן נשא, הוסיפו 8 טיפות שמן סנדלווד ו-2 טיפות שמן יסמין. אופציה נוספת: 8 טיפות שמן סנדלווד, 3 טיפות שמן יסמין ו-2 טיפות שמן וניל.
שמני עיסוי לשיפור השינה: הוסיפו 5 טיפות שמן קמומיל רומאי ו-5 טיפות שמן לבנדר לשמן הנשא החביב עליכם.
תערובת שמנים לעיסוי שרירים כואבים: שמן נשא, 2 טיפות שמן ג’ינג’ר, טיפה אחת שמן פלפל שחור, 4 טיפות שמן מנטה, 5 טיפות שמן מיורן
תערובת שמנים לעיסוי הידיים: שמן נשא, 3 טיפות שמן נרולי, 2 טיפות שמן לבונה, 2 טיפות שמן ברגמוט, 2 טיפות שמן תפוז מתוק, טיפה אחת שמן סנדלווד.
המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.