שמן עץ התה הוא אחד השמנים האתריים המוכרים והפופולריים ביותר. יש לו מגוון רחב של שימושים הודות לתכונות האנטי-בקטריאליות, האנטי-ויראליות והאנטי-פטרייתיות שלו. רוב האנשים מכירים את השימוש בו בטיפוח העור וטיפוח השיער, אבל זה שמן ורסטילי להפליא ויש עוד כמה דברים מעניינים שאפשר לעשות איתו.
שמן עץ התה לנטרול ריחות
לשמן עץ התה ניחוח מובחן ועוצמתי, מה שהופך אותו למעולה לנטרול ריחות. כמה טיפות קטנות יכולות להעלים ריח של זיעה בנעליים על ידי הריגת החיידקים הגורמים לריח. אפשר להשתמש בשמן גם לכביסה. הוסיפו כ-10-20 טיפות למכונת הכביסה, במיוחד כאשר מכבסים בגדי עבודה או ספורט, או בגדים אחרים שספגו ריחות לא נעימים. השימוש בשמן יעניק לבגדים ריח רענן ונקי. ניתן להשתמש בשמן עץ התה גם כדי לרענן חללים בבית – הוסיפו כמה טיפות למבער שמנים כדי להיפטר מריחות לא נעימים ומחנק.
דוחה חרקים
חרקים לא אוהבים את הריח החזק של שמן עץ התה. ניתן להכין תרסיס דוחה חרקים בבית: שלבו 20 טיפות שמן עץ התה עם 20 טיפות שמן לבנדר ו-1/2 כוס מים. ניתן לרסס תערובת זו על בגדים או עור (הקפידו להימנע מהעיניים, יש לוודא שאין רגישות לשמנים לפני שימוש על העור) כדי לסייע בהרחקת יתושים וחרקים אחרים. ניתן גם למרוח את השמן (מדולל בשמן נשא) על העור כדי להרחיק חרקים, אך הקפידו לבדוק תחילה את רגישות העור.
מסיר עובש וטחב
התכונות האנטי-פטרייתיות של שמן עץ התה הופכות אותו למצוין למלחמה בעובש ובטחב. ערבבו כ-10 טיפות שמן עץ התה עם מים בבקבוק תרסיס והשתמשו בו לניקוי אזורים שבהם איתרתם עובש, כמו במקלחת או בחללים סגורים. השמן יעיל במיוחד בחדרי אמבטיה ובאזורים לחים בבית, כמו מרתפים. עם זאת, בעוד שמן עץ התה יכול להרוג נבגי עובש קיימים, הוא לא מונע היווצרות נבגים חדשים, ולכן חשוב לטפל במה שגורם לעובש (למשל, נזילה בצנרת).
טיפול טבעי בדמודקס
דמודקס (Demodex) היא סוג של קרדית טפילית שמתגוררת בגבות ובריסים, ואוהבת במיוחד זקיקי שיער. דמודקס עלול לגרום לסיבוכים שונים בעור הפנים והעיניים כגון בלפריטיס, אקנה ועוד. דמודקס יכול להופיע בכל גיל, אך התפשטות הדמודקס עולה עם הגיל ונצפתה במעל ל-80% מהאוכלוסייה המבוגרת מגיל 60 שנים. הדמודקס חי בזקיקי השיער של ריסי העפעפיים ובעור. הוא ניזון מקשקשי העור אותם הוא אוכל, מעכל ומפריש אל תוך זקיקי הריסים.
תגובת הגוף להפרשות הדמודקס הן הגורם לגירוי. הפרשות הטפיל נראות כמו קרומים שעוטפים את בסיס הריס או כמו קשקשים שמצפים את הריסים. אם אתם מחפשים טיפול טבעי לדמודקס, כדאי שתדעו כי שמן עץ התה מטפל בדמודקס ביעילות רבה. אין להשתמש בשמן בריכוז גבוה, שכן הוא מגרה את העיניים. יש לדלל את השמן ל-5% עם שמן נשא כמו שמן קוקוס על מנת להשתמש בו באזור העיניים.
חומר ניקוי לבית
התכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי-פטרייתיות של שמן עץ התה הופכות אותו לתוספת פנטסטית לחומרי ניקוי ביתיים. הוסיפו כ-20 טיפות לכוס מים וחצי כוס חומץ לבן, ותקבלו חומר ניקוי חזק וטבעי לכל מטרה, טוב לניקוי משטחי מטבח, אריחי אמבטיה ואפילו חלונות. הריח של שמן עץ התה די חזק, ולא כולם מתחברים אליו, אז כדאי להוסיף עוד כמה שמנים אתריים, כמו לבנדר או שמן לימון, כדי להפוך את התערובת לנעימה יותר לאף הממוצע.
אין לבלוע שמן עץ התה ויש להשתמש בו באופן מקומי בזהירות, מכיוון שחלק מהאנשים עלולים לסבול מתגובות אלרגיות או גירויים בעור. בצעו תמיד בדיקת רגישות לפני השימוש בשמן עץ התה באופן נרחב על העור, ותמיד דללו אותו ל-5% לפני השימוש.
המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.
מה לגבי יעילות שמן עץ התה בפטריות על העור?