You are currently viewing שמנים אתריים לטיפול בפה, בשיניים ובחניכיים

שמנים אתריים לטיפול בפה, בשיניים ובחניכיים

בריאות הפה והשיניים מעסיקה כל אחד ואחת מאיתנו. חשוב מאוד לשמור על היגיינת הפה והשיניים, ולא להגיע למצבי חירום דנטליים שמצריכים טיפולים יקרים. יש כמה בעיות נפוצות שכמעט כל אחד חווה, שקשורות לפה, לשיניים ולחניכיים. שמנים אתריים יכולים לעזור בחלק מהמצבים האלה. בואו נדבר קודם על בעיות נפוצות בפה ובשיניים:

ריח רע מהפה: ידוע גם בשם הליטוזיס. ריח רע מהפה הוא לרוב תוצאה של היגיינת פה לקויה אך יכול גם להוות אינדיקציה לבעיות בריאות אחרות. הריח נגרם בדרך כלל על ידי פירוק של חלקיקי מזון ופסולת אחרת על ידי חיידקים הנמצאים בפה. לשמנים אתריים כמו מנטה, עץ התה, טימין ולימון יש תכונות אנטי-מיקרוביאליות והם יכולים לעזור לרענן את הנשימה כאשר משתמשים בהם כחלק משגרת היגיינת הפה הרגילה.

פצעים בפה – אפטות: יכולים להתרחש מסיבות שונות, כולל מתח, שינויים הורמונליים, מזונות מסוימים או מצבים כמו מחלות אוטואימוניות. הפצעים עלולים לגרום לאי נוחות וקושי באכילה ובדיבור. שמנים אתריים כמו לבנדר ומור, הידועים בתכונותיהם המרגיעות והאנטי דלקתיות, יכולים לספק הקלה (יש להשתמש בהם מדוללים).

דלקת חניכיים: נגרמת בדרך כלל מהצטברות פלאק עקב היגיינת פה לקויה. שמנים אתריים כמו ציפורן ועץ התה ידועים בתכונות האנטי-מיקרוביאליות שלהם וניתן להשתמש בהם כחלק מתרגילי היגיינת הפה הכוללים כדי לסייע בשליטה על התרבות החיידקים.

כאבי שיניים: יכולים להיגרם ממספר בעיות, כולל חורים, מחלות חניכיים, שן סדוקה או שורש שן חשוף. שמן ציפורן הוא תרופה פופולרית לכאבי שיניים בשל תכונותיו משככות הכאבים.

שמנים אתריים לכאבי שיניים, ריח רע בפה ועוד

שמנים אתריים לטיפול בפה ובשיניים

הנה כמה שמנים אתריים המשמשים לעתים קרובות לשיפור בריאות הפה והשיניים, כולל טיפול בכאבי שיניים.

שמן מנטה: שמן אתרי שיכול לעזור עם כאבי שיניים וריח רע מהפה. יש לו תכונות חיטוי שיכולות להרוג חיידקים בפה, ועוזרות לרענן את הנשימה. המנטול הטבעי יכול גם לספק הקלה בכאב.

שמן ציפורן: שמן אתרי שהוא תרופה טבעית פופולרית ויעילה לכאבי שיניים. המרכיב הפעיל העיקרי שלו, אאוגנול, הוא חומר הרדמה טבעי המספק הקלה לכאב, ויש לו גם תכונות אנטי-מיקרוביאליות שיכולות לעזור להרוג חיידקים מזיקים בפה. 

כדי להשתמש בשמן ציפורן לכאב שיניים יש לדלל אותו בשמן נשא כמו שמן קוקוס או שמן זית מכיוון שהוא יכול להיות חזק למדי. כדאי לערבב שתיים עד שלוש טיפות שמן ציפורן עם חצי כפית מהשמן הנשא. לאחר מכן, השרו צמר גפן קטן או ספוגית בתערובת ומרחו אותו ישירות על האזור הפגוע. 

לחילופין, אפשר להוסיף גם כמה טיפות מהשמן המדולל לכוס מים חמימים ולהשתמש בה כשטיפת פה. בעוד ששמן ציפורן יכול לספק הקלה זמנית בכאבי שיניים, הוא אינו מהווה פתרון ארוך טווח או תחליף לטיפול שיניים. אם יש לכם כאבי שיניים שלא עוברים – גשו לרופא שיניים.

שמן עץ התה: ידוע בתכונותיו האנטי-מיקרוביאליות ויכול לעזור להרוג חיידקים הגורמים לריח רע מהפה.

שמן אקליפטוס: שמן אתרי שמשמש לעתים קרובות בשל התכונות האנטי-מיקרוביאליות שלו. יכול גם להרגיע פצעים בפה ולרענן את הנשימה.

שמן קורנית: לשמן קורנית יש תכונות אנטיבקטריאליות חזקות שיכולות לסייע בטיפול בבעיות בריאות הפה ויכולות לעזור לרענן את הנשימה.

שמן לבנדר: לשמן האתרי הפופולרי הזה יש תכונות מרגיעות שעשויות לסייע בכאבים ודלקות הקשורים לפצעים בפה.

שמן מור: שמן אתר ששימש במשך מאות שנים לטיפול בבעיות בריאות הפה. יכול לעזור להרגיע פצעים בפה ולרענן את הנשימה.

שמן לימון: ניתן להשתמש בשמן לימון כדי לרענן את הנשימה, ותכונותיו החיטוי יכולות לסייע במניעת זיהומים בפה. חוץ מזה, יש לו ריח נהדר!

חשוב מאוד לא להשתמש בשמנים אתריים ישירות על העור או על הפה, אלא לדלל אותם בשמן נשא לפני השימוש.

המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.

כתיבת תגובה