You are currently viewing שמנים אתריים לירידה במשקל

שמנים אתריים לירידה במשקל

השמנת יתר היא בעיה חובקת עולם. לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, ההשמנה העולמית כמעט שילשה את עצמה מאז 1975. עד 2016, יותר מ-1.9 מיליארד מבוגרים סבלו מעודף משקל, מתוכם למעלה מ-650 מיליון היו שמנים. בישראל, שיעורי ההשמנה נמצאים בעלייה מתמדת. בשנת ,2021 שיעור ההימצאות של עודף משקל בקרב בני 64-20 בישראל עמד על .34.3%. על פי משרד הבריאות, להשמנת יתר גורמים רבים, בעיקר תזונה לא מאוזנת, תזונה המתבססת על מזונות מעובדים, צריכת קלוריות מוגברת וחוסר פעילות גופנית. התופעה של השמנה כמגיפה עולמית לא נובעת רק מהיעדר כוח רצון של הפרט אלא מההשפעה הגדולה של תעשיית המזון ומסביבת המזון שהיא מייצרת.

גורמים נוספים להשמנת יתר: שעות עבודה ארוכות ושעות פנאי מצומצמות, פגיעה בניהול חיי משפחה מסודרים הכוללים ארוחות ביתיות ביחד, חשיפה לפרסום ושיווק אגרסיביים של מזונות מזיקים, יוקר מחיה גבוה ואי-סבסוד מזונות מומלצים, אורח חיים הכולל ישיבה מרובה, חשיפה לכימיקלים משבשים הורמונים, הפרעות שינה ומתחים נפשיים.

העיקרון הבסיסי מאחורי הירידה במשקל נשאר עקבי בכל השיטות: להגיע לגירעון קלורי. מצב של גירעון קלורי הוא כאשר הגוף מוציא יותר קלוריות ממה שהוא צורך. בעוד שפעילות גופנית ושינויים תזונתיים הם המסלולים הישירים ביותר להשגת הגירעון הזה, חלק מהאנשים מחפשים עזרים משלימים כדי לזרז את התהליך או להקל עליו.

כאן נכנסים לתמונה שמנים אתריים ושמנים צמחיים. למרות שהם אינם מהווים תחליף לתזונה מאוזנת או פעילות גופנית סדירה, לחלק מהשמנים הללו יש תכונות שיכולות לסייע במסע הירידה במשקל, בין אם על ידי שיפור חילוף החומרים, דיכוי התיאבון או שיפור המצב הנפשי, מה שיכול להפחית מתחים ולסייע בהפסקת אכילה שנובעת מסטרס.

שמנים אתריים לירידה במשקל

שמן אשכוליות: שמן אתרי שידוע בניחוח הממריץ שלו, ויכול לסייע בהפעלת אנזימים המפרקים את שומן הגוף. בארומתרפיה, שמן זה נחשב כמסוגל גם להפחית את התיאבון ולהגביר את רמות האנרגיה.

שמן קינמון: ניתן לבלוע כמויות קטנות מאוד של שמן קינמון, והוא יכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם, מה שיכול להפחית את התשוקה לסוכר.

שמן ג'ינג'ר: שורש הג'ינג'ר זוכה להערכה מכיוון שהוא מסייע לעיכול. בצורת שמן, הוא יכול להפחית את הדלקת בגוף ולתמוך בעיכול, ובכך עשוי לסייע בירידה במשקל.

שמן מנטה: ניתן להשתמש בשמן מנטה במבער שמנים או לצרוך כמויות קטנות, כדי לדכא את התיאבון ולהגביר את הערנות.

שמן קוקוס: שמן קוקוס הוא שמן צמחי העשיר בטריגליצרידים בעלי שרשרת בינונית (MCT). בצריכה מתונה, MCTs יכולים לשפר את חילוף החומרים ולסייע בתחושת שובע לאורך זמן.

שמן לימון: שמן אתרי לימון נחשב כמסייע בניקוי רעלים מהגוף וכמשפר עיכול. הריח המרומם שלו יכול לשפר את מצב הרוח ולהפחית את הסיכוי לאכילה רגשית. 

שמן ברגמוט: ידוע בהשפעותיו המרגיעות. שמן ברגמוט יכול לעזור להקל על מתח וחרדה, שהם טריגרים נפוצים לאכילת יתר או אכילה מוגזמת. על ידי הרחת אדי שמן ברגמוט, ניתן לאזן את המצב הרגשי ולהפסיק אכילת יתר.

שמן שומר: לשמן אתרי שומר יש תכונות שונות, שיכולות לסייע בהפחתת אגירת המים בגוף. יתר על כן, כאשר צורכים אותו, שמן שומר עשוי גם להפחית את התיאבון, ובכך לסייע בהפחתת צריכת הקלוריות.

חשוב לזכור שבעוד שמנים אלה יכולים להוות חלק משלים לדיאטה או תוכנית תזונה, הם לא צריכים להחליף את השיטות העיקריות לירידה במשקל. כמו כן, לפני בליעת כל שמן אתרי, התייעצו עם איש מקצוע בתחום הבריאות, שכן שמנים מסוימים יכולים להיות רעילים אפילו בכמויות קטנות. הגישה ההוליסטית של שילוב של שינויים תזונתיים, פעילות גופנית עקבית ועזרים טבעיים כמו שמנים אתריים יכולה להיות המפתח לירידה בת קיימא במשקל ולבריאות טובה יותר.

המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.

כתיבת תגובה