You are currently viewing שמנים אתריים לעור שמן או מעורב

שמנים אתריים לעור שמן או מעורב

עור שמן או מעורב הוא סוג עור נפוץ המאופיין בעודף שמן (סבום) בפנים. בלוטות החלב בעור מייצרות חלב, שהוא שמן טבעי השומר על לחות העור ומגן עליו. כאשר בלוטות אלו מייצרות יותר מדי חלב, העור הופך לשומני. עור מעורב, לעומת זאת, מתייחס לשילוב של אזורים יבשים ושמנוניים בחלקים שונים של הפנים. לדוגמה, המצח, האף והסנטר (הידועים כאזור T) עשויים להיות שמנוניים, בעוד העור באזורי הלחיים והעיניים יהיה יבש או רגיל

גורמים לעור שמן

גנטיקה: אם להורים שלך יש עור שמן, סביר יותר שיהיה לך גם עור שמן.

שינויים הורמונליים: להורמונים יש תפקיד משמעותי בייצור החלב בעור. תנודות הורמונליות במהלך גיל ההתבגרות, המחזור החודשי, הריון או גיל המעבר עלולות להוביל לייצור מוגבר של חלב.

דיאטה: תזונה עשירה במזון מעובד, מזונות מתוקים ושומנים לא בריאים יכולה להגביר תופעות של עור שמנוני.

סטרס: רמות מתח גבוהות עלולות להוביל לעלייה ברמת ההורמונים שמגבירים את ייצור הסבום.

גורמים סביבתיים: לחות ומזג אוויר חם יכולים להגביר את ייצור החלב, בעוד שמזג אוויר קר ואוויר יבש עלולים להוביל לעור יבש. הגוף עלול לנסות לפצות על יובש בעור, באמצעות ייצור מוגבר של סבום.

עור שמן – בעיות נפוצות

  • אקנה: עודף חלב עלול לסתום את הנקבוביות, מה שמוביל להתפתחות חיידקים הגורמים לאקנה ולהיווצרות פצעונים, “ראשים” שחורים או לבנים.
  • נקבוביות מוגדלות: עור שמן יכול להוביל לנקבוביות מוגדלות, מכיוון שעודפי השמן, ותאי עור מתים מצטברים בנקבוביות.
  • מראה מבריק: עודף שמן על פני העור יוצר מראה מבריק.
  • איפור שלא מחזיק: איפור נוטה להחליק מהעור השמן, מה שמקשה על שמירה על איפור מסודר לאורך כל היום.

שמנים אתריים לעור שמן או מעורב

שמנים אתריים יכולים להיות תרופה טבעית מצוינת לעור שמן או מעורב. יש להם תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי דלקתיות שיכולות לסייע בשליטה על ייצור שמן עודף, להפחית אקנה ולכווץ את הנקבוביות. 

שמן עץ התה: ידוע בתכונותיו האנטי-בקטריאליות והאנטי דלקתיות, מה שהופך אותו ליעיל ביותר בהפחתת אקנה ודלקת עור. השמן מסייע בשליטה על ייצור סבום בעור ויכול לעזור לנקות את הנקבוביות. הריח של שמן עץ התה הוא פרשי, חד ומעט עצי.

שמן לבנדר: שמן אתרי מרגיע ואנטי דלקתי, המסייע בהפחתת אדמומיות ודלקות עור הקשורות לאקנה. מסייע גם באיזון ייצור החלב ויכול לעזור לריפוי העור. לשמן לבנדר ניחוח מתוק, פרחוני ועשבוני.

שמן לימון: לשמן זה יש תכונות המסייעות בכיווץ נקבוביות ושליטה בייצור חלב בעור. יש לו גם תכונות אנטיבקטריאליות, המסייעות במלחמה בחיידקים הגורמים לאקנה. לשמן לימון יש ארומה רעננה ובהירה של הדרים.

שמן גרניום: שמן אתרי שיכול לסייע בוויסות ייצור החלב ובהפחתת אקנה. השמן גם טוב למיצוק העור ולכיווץ הנקבוביות. לשמן גרניום יש ריח מתוק, פרחוני ומעט אדמתי.

שמן רוזמרין: עוד שמן אתרי שמסייע בהפחתת אקנה ושליטה בייצור סבום עודף. שמן רוזמרין יכול לעזור גם בשיפור זרימת הדם והצערת העור. לשמן רוזמרין ניחוח רענן, עשבוני ומעט עצי.

שמן ילנג ילנג: בעל תכונות מאזנות חלב המסייעות בוויסות ייצור השמן על העור. יש לו גם תכונות אנטיבקטריאליות המסייעות במלחמה בחיידקים הגורמים לאקנה. לשמן ילנג ילנג ניחוח מתוק, פרחוני ומעט אקזוטי.

שמן מרווה: יכול לסייע במקרים של אקנה ובאיזון ייצור החלב, וגם מכווץ נקבוביות בעור הפנים. לשמן מרווה ניחוח מתוק, עשבוני ומעט פרחוני.

מתכונים לקרמים תוצרת בית לעור שמן

על ידי שימוש בקרם בסיס טבעי, מעורבב עם השמנים האתריים המתאימים, תוכלו ליצור לעצמכם קרם מצוין לעור שמן, מחומרים טבעיים על פי בחירתכם.

ניתן לרכוש באתר שלנו צנצנות לאחסון הקרם.

קרם לעור שמן – עץ התה ולבנדר

  • 250 גרם קרם בסיס טבעי
  • 10 טיפות שמן אתרי עץ התה
  • 10 טיפות שמן אתרי לבנדר

קרם לימון וגרניום

  • 250 גרם קרם בסיס טבעי
  • 10 טיפות שמן אתרי לימון
  • 10 טיפות שמן אתרי גרניום

קרם רוזמרין ולבנדר

  • 250 גרם קרם בסיס טבעי
  • 10 טיפות שמן אתרי רוזמרין
  • 10 טיפות שמן אתרי לבנדר

הוראות שימוש בקרמים

מוסיפים את קרם הבסיס לקערה נקייה. מוסיפים את השמנים ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה. מעבירים את התערובת לצנצנת נקייה. 

יש למרוח כמות קטנה מהקרם על פנים נקיות – בבוקר ובערב.

שימוש בשמנים אתריים על העור – כללי בטיחות

  • יש לדלל תמיד שמנים אתריים לפני מריחתם על העור. שמנים אתריים מרוכזים מאוד ועלולים לגרום לגירוי אם מורחים אותם ישירות על העור.
  • בצעו בדיקה באזור קטן לפני השימוש בשמן אתרי חדש. מרחו כמות קטנה מהשמן האתרי המדולל על אזור קטן של עור בריא והמתינו 24 שעות כדי לראות אם מתרחשת תגובה כלשהי.
  • היזהרו בעת שימוש בשמנים אתריים מפרי הדר (כמו שמן לימון או תפוז), מכיוון שהם יכולים להפוך את העור לרגיש יותר לאור השמש. עדיף להשתמש בהם בערב ולהימנע מחשיפה לשמש לפחות 12 שעות לאחר המריחה על העור.
  • יש להימנע משימוש בשמנים אתריים במהלך הריון והנקה, ולהתייעץ עם רופא בכל מקרה.
  • יש להרחיק שמנים אתריים מהישג ידם של ילדים וחיות מחמד.

המידע המתפרסם באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו בכל מוצר או תכשיר.

כתיבת תגובה